Antalya'da okulların tatil edilmesi, büyük faciaları önledi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2009 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da önceki gece ve dün etkili olan şiddetli yağış ve fırtına, bugün yerini güneşli havaya bıraktı. Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, okulların tatil edilmesi büyük olayların olmasının önüne geçtiğini söyledi.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA)'nın yönetim kurulunda durum değerlendirmesi yapan Vali Yüksel, dün fırtınanın hızının saatte 93 kilometreye ulaştığını söyledi.

Antalya'da yağışların ve fırtınanın hayatı iki gündür olumsuz etkilediğini ifade eden Yüksel, orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava ve fırtınanın dün gece 02.00 sularında bölgeyi terk ederek Mersin yönüne gittiğini belirtti. Vali Yüksel sözlerini şöyle sürdürdü: "İki gün devam eden yağış miktarı, yağışın bölgemizden ayrılış saatine kadar 119,4 kilograma ulaştı. Fırtına dün saatteki hızı 13.00 sıralarında 93 kilometre hıza ulaştı. Dün gece geç saatlerde yağış ve sel nedeniyle kapanan Antalya-Kemer kara yolu açıldı. Özellikle yağışın çok etkili hissedildiği Akdam ve Hisarçandır alanlarında kalan yörede, özellikle kırsal alanda köprüler ve köy yolları alt yapılarında ciddi hasarlar meydana geldi."

Tüm birimlerinin ve bütün kamu kurum ve kuruluşlarının çalışmalarına hala devam ettiğini kaydeden Yüksel, çalışmaların akşam saatlerinde sonuçlanacağını kaydetti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin geceden bu yana çalışmalarına ara vermeden devam ettiğine dikkat çeken Vali Yüksel, "Meteorolojiye güvenerek daha önce aldığımız karar ile 360 bin öğrenciyi bir gün evlerinde tutarak, okullardan uzak tutarak müessir bir takım olaylarında önüne geçmiş olduk. Dolayısıyla aldığımız tedbirlere ve uyarılara, yerinde ve zamanında müdahale eden tüm kurum ve kuruluşlara, ayrıca uyarıları dikkate alıp riayet eden Antalyalılara teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber